Kassaträning

Nästa torsdag ska jag till Hemköp och lära mig kassan. De har inget jobb till mig men ska ringa om någon blir sjuk t ex. Det börjar finnas lite hopp för mig att få jobba både nu och kanske lite i sommar

Vilken dag!!!

Igår ringde jag och anmälde mig till Almungeskolans vikarielista. Redan på eftermiddagen hade jag fått mit först uppdrag. Så idag har jag varit syslöjdsfröken till en 3:a och en 5:a. Puh. Lärare ska jag inte bli iaf. Vilken röra. De var helt vilda, men jag lyckades till slut att få de att göra det de skulle. De testade verkligen allt. Ställde om klockorna, smet iväg mm. Så det var ganska skönt lektionerna var slut. Ska försöka komma på lite bättre taktik till nästa gång.

Igår roade jag mig med att ringa antagningsenheten. Jag vill ju läsa naturkunskap A eftersoim det är det enda som saknas i mitt slutbetyg. 3 gånger har jag sökt kursen, men kommer inte in av olika anledningar. Igår  fick jag höra att det var för att jag redan läser heltid. Sen att jag måste ha det betyget före 6:e juni struntar de i. Jag var riktigt arg.  Men idag har jag fått två mail. Först att jag kommer in på kursen och sen att de går med på min ändring om vilka datum jag ska gå kursen. Så den 6:e juni ska jag äntligen ha mitt slutbetyg. Äntligen klar med gymnasiet.

I morse hade jag en riktigt sur liten tjej. Grinade för minsta lilla. Tänkte på vattkopporna som borde komma typ nu enligt min planering. Letade prickar men hittade inga. Ingen feber heller och inte ont någonstans. När vi kom hem från dagis hade jag en glad tjej igen. Men efter en stund kissade hon på sig och jag tog in henne under duschen. Vad tror ni jag ser? Prickar!!! Vilken superbra timing. Är ju ledig från skolan nu i 5 dagar och efter det är Micke ledig i 2 dagar. Så då kan det ju inte bli supermycket VAB iaf.

Så var helgen slut igen...

... men faktiskt hanns det med en del. I fredags började vi med storhandling. Dyyyrt blev det, men det blev sandaler till barnen oxå. Sen blev det en snabbfika hos en klasskompis. Jättretrevligt :-) När vi hämtat stora barnen på dagis åkte Micke iväg och fiskade en stund med Casper och Meja. Efter det bar det iväg till mormor för att kolla på husvagnen innan den skulle iväg för uppställning på camping..

På lördagsmorgonen gick vi upp tidigt ( 6:00 ) Micke och Casper skulle åka iväg och fiska. De hade supermysigt. Roligast av allt var att äta frukost på bryggan. Här hemma roade jag mig med tvätt, medan Meja och Neo lekte ute. Efter lunch okte vi till morfar för att byta däck och hälsa på. Var superlängesen vi var där. Micke jobbar ju varannan helg och de helger han är ledig är det oftast en massa som måste göras.

image130

image131

Idag var det dags för Tupperware. Bakade lite blåbärscheesecake och kladdkaka. Smarrigt! Trodde inte det skulle bli så många, men vi blev nog 8 vuxna och 5 barn. Båda syrrorna kom med sina barn, så det blev en del lek och bus. Jättekul hade de. Micke och Casper tog en tur till en kompis istället.

Skolan igen

Nu har skolan börjat igen efter praktiken. I måndags fick jag stanna hemma med`Neo eftersom han fortfarande har vattkoppor, men resten av veckan VAB:ar Micke. Så igår blev det skola och sen var vi på en jätteeintressant föreläsning om en kille som har Asperger, ADHD och Bipolär sjukdom. Idag var vi skolfria så idag har jag fixat lite med grupparbetet i pedagogiskt ledarskap och ringt och försökt fixa lite jobb utan framgång. Om 7 veckor MÅSTE jag ha ett jobb hur nu det ska gå till... Imorgon är det dags för skolan igen. Vi har lektion i psykosocialt arbete. Det är ett intressant ämne och läraren är jättebra. Efter det ska vi på studiebesök på Lusthuset INTE  lustgården haha. Sen är ddet fredag och skolfritt igen. Underbart att plugga. Nästa vecka är det bara 2 skoldagar :-)

Me&i-träff idag

image129

Idag var det dags för me&i-träff igen. Shoppade en del som vanligt:

Till mig:

Godisråttaklänning

Till Casper:
Kronor t-shirt
Kobolt frottéknickers
Gröna frottéknickers
Godisråttastrumpor

Till Meja:
Godisråttaklänning
Orange frottéknickers
Godisråttastrumpor

Till Neo:
Kronor t-shirt
Godisråttastrumpor
Godisråttahatt

Pappadag i skogen

Neo och pappa har varit ute i skogen vid Fjällnora och haft det mysigt.

image127

Korvgrillning blev det oxå

image128


Mina söta hjärtan

image125

Meja har fått en ny kofta och är faktiskt GLAD över den, även om hon ser alldeles sorgsen ut på bilden

image126

Neo i favvokläderna. Bilar är superfint. Lika glad som vanligt även fast han har vattkoppor

Casper vill ju så klart inte vara med på bild

Vi har fått prickar - Jippi!

I tisdags såg vi de första. 5 stycken. Vi var inte säkra på om det verkligen var sant, men i onsdags eftermiddag hade det kommit fler och nu syntes det klart vad det var -  vattkoppor. Jippi! Neo är nu alldeles full med prickar, men pigg och glad. Hoppas Meja ska bli smittad oxå så vi har det klart sen

Lite mera shopping

Barnen har ju växt en del så nu behövs det kläder att ha i lådorna på dagis. Hittade en del på rean bland annat

image121

Till Neo:
PO.P linne gult med blå ränder 75:-
Kallingar med SvampBob (som mamma hatar) 39:-

image122

Till Meja:
Röd tunika/tröja från H&M 49:50
Brun Hello Kitty tunika från H&M 79:50
Svart diadem från H&M
Gult linne med blå ränder från PO.P 95:-

image123

Till Casper:
Jeanshorts från Fem myror.. Lindex 129:- ?
Grå svettisjacka från Lindex 39:50
Turkos tröja från Lindex 39:50

image124

Till Casper:
Byggare Bob tröja från Kappahl 39:50
Gröna mjuiksar från Lindex 49:-
Gult linne med blå ränder från PO.P 95:-
Turkos linne från Bilar H&M (Neo fick likadant men glömdes när jag skulle fota) 79:50

Fem myror...

På Lindex har det nu kommit en massa fina kläder med Fem myror är fler än fyra elefanter. Var ju tvungen att shoppa lite. I internetshoppen hann de ju ta slut i alla bra storlekar redan första dagen så det fick bli en tur tll riktiga Lindex

image118

Brun tröja till Casper. Han fick ett bokstavsspel oxå med Fem myror

image119

Rosa tröja och solhatt till Meja

image120

Brun t-shirt och solhatt tilll Neo

Det kom ett paket...

I början av veckan kom det ett paket med me&i-kläder från en säljare uppe i norr. Vi blev sååå glada. Tusen tack

image115

Till Meja: Moln tunika och byxor i frotte. Scarfen kom tidigare, men har ju inte fotats innan

image116

Svettisjacka rosa till Meja och grön till Casper. Neo fick lika som Casper

image117

Zooklänning och prickiga pantalonger till Meja. Mamma gillar INTE klänningen men Meja ville absolut ha en sån

Mammas tandlöse kille

image114

I torsdags på dagis slog Casper i sin lösa tand så den blev ännu lösare. Fy så läskigt tycker mamma. Pappa fick dra ut den på kvällen.  På morgonen hade tandfen varit framme och lämnat en guldpeng i glaset. Stor lycka för Casper. På fredagkvällen när pappa hjälpte till att borsta tänderna for nästa tand ut. Blir dyrt för tandfen om det fortsätter, men nu finns det bara en lös tand kvar och den är bara pyttelite lös. Så himla gulligt med gluggen

Mamman har lekt idag

image113

Idag har mamman byggt en massa med Duplo. Kolla vad fint det blev. En hel liten stad. Järnvägen och lilla bondgården är inte byggd än. Får se om de byggs lite senare. Ambulansen saknas oxå på bilden

Härligt ute i vårsolen

Idag har vi hunnit vara ute en del i det härliga vädret.

image107

Vi började med lite lek i sandlådan. Hade köpt lite nya hinkar, spadar och ett matset (tallrikar, muggar, bestick mm) Så nu blev det ju extra kul att leka där.

image108

Efter en stund tog vi även fram rutschkanan. Jättekul tyckte Neo

image109

Meja tyckte oxå det var kul

image110

Efter lunch sov Neo i vagnen

image111

Meja fick prova sin "nya" cykel. Jättekul. Hon skrattade nästan hela tiden medan hon cyklade

image112

Casper fick cykla lite han oxå. MEn han vill ju så klart inte vara med på bild. Han är fortarande ute och cyklar.Nu väntar vi på att tvätten ska torka ute. Supermysigt

Praktik

Från och med i måndags har jag praktik på Funbo skolas förskoleklass och fritids. Supermysigt är det. Trodde inte det skulle vara så här kul att jobba med stora barn. De säger roliga saker hela tiden. En av de första frågorna jag fick var om jag var vuxen. Hmm, jag är väl det vare sig jag vill eller inte. Börjar ju närma mig 30. Det är samlingar, bokstavstäning, räkneövningar, spel, lek och mycket utelek varje dag. Casper ska ju börja där i höst och det känns jättebra.

Lite mer shopping

image103

Smulan t-shirt och randig kjol till Meja från me&i

image104

Cerise och gula pantalonger till Meja från me&i

image105

Godisråtta t-shirt till Casper och Neo från me&i

image106

T-shirt och strumpor till Casper från PO.P 

Har ju så klart shoppat lite igen....

image101

Moln + blå t-shirt från Lindex. Likadana till både Casper och Neo

image102

Molnklänning till Meja från Lindex

RSS 2.0