Hmmm...

Idag när vi satt och åt middag sa Casper:
"Mamma, när du dör kommer jag bli ledsen"
Förberedde mig på en ny djup dödendiskussion och talade om att det var långt kvar till jag skulle dö.
Casper säger då:
"Men när du är död vill jag ha den där"
och pekar på matberedaren :-D Han är mycket imponerad av att den kan riva morötter och vispa grädde. Så om jag inte skriver nåt testamente får nån hjälpa Casper så han får matberedaren.

Casper 6 år idag

Idag fyller min stora prins 6 år. Tänk att jag varit mamma nu i  6 år. Helt ofattbart. vi hade kalas med släkten igår så då fick han en polisstation från Lego. Snälla mamman hjälpte självklart till att bygga ihop polisstationen. Tog bara två timmar. Men det är ju hur jul som helst med lego. Tror han ska få lego varje gång han fyller år.Idag började vi firandet med paket i sängen och glass till frukost. Sen blev det dagis med firande där. Det blev stort firande där eftersom 3 barn fyllt år i helgen oxå. Hemma igen efter dagis var det dags för mer legobygge. Av oss fick han en legohellikopter, en legoambulans, kläder och en radiiostyrd bil. Hade lite främmande oxå av barnens morfars kusin Åsa. I helgen måste vi ordna barnkalas oxå. Inte kul, men det har tjatats om det i nästan 1 år nu

Lite shopping vecka 4

image56

Till Meja från PO.P

image57

Till Casper från PO.P (Födelsedagspresent)

image58

Till Neo från PO.P

image59

Nova Star jeans till Meja och Neo, 30% rabatt hos Hanazacka

Dagens nya ord

Än så länge idag har det kommit dessa nya ord från Neo:

Fötter (tötte)
Tröja
Vagnen (nane)
Sylt (tytt
Vantar (datta)
Mmm vad gott (mmm dadott)
Mums fillibaba (mm bababa)
Mössa (dötta)
Plättar (tatta)

Inte illa tycker jag

Hmm inte som Mamma tänkt.

image55

Mamman ii den här familjen är ju matchningsgalen. Men inte 17 var det väl meningen att Meja skulle se så här galen ut. Mamman hade tagit fram monstertröja och limeplyschisarna. (Det finns limegröna monster på monstertröjan). Meja tyckte dock att det behövdes en rosa balettkjol från utklädningslådan. Jackan matchar ju tyvrr inte heller till, men så fick alla mina tre barn se ut idag.  Limegröna plyshisar och beige rutig jacka. Mamman är faktiskt lite sjuk så då får barnen se lite galna ut :-)

Duktiga killen

image54

Vid varje blöjbyte kissar Neo i toaletten. Det är superkul tycker Neo och Mamma är såååå stolt. Ett tag sa han till när han skulle bajsa oxå. I typ en vecka slapp vi bajsblöjor. Sen började dagis och då har man inte tid att bajsa på toaletten. Pratar gör han riktigt mycket nu. Vi har ju övat en del kroppsdelar men inte en kroppsdel har han nämnt. Idag kom det både hand, ben och finger. Olika fordon gillar han oxå. Bil, buss och helikopter pratas det mycket om.  Det är nog säkert 5 nya ord varje dag nu. Kul eftersom det stått stilla med pratet så länge 

Tjohooo 700:- på PO.P

Äntligen har jag tjänat ihop till ett presentkort på PO.P. Har samlat poäng på  http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=24844 Ligger dessutom med på 10 - i - topplistan bland värvare. Varvar jag ungefär tio till kanske jag kan vinna ett Nintendo Wii till sambon. ( Kan tänka mig att han blir superglad om han skulle få det i presnt av mig ). Så klart beställde jag ju fle först och lyckades beställa 5 biobiljetter först. Vad ska jag med så många biljetter till. Har ju haft 2 biobiljetter sen förra julen och ändå inte kommit iväg på bio. Mailade och fick det ändrat till presentkort istället. Nu ska jag sitta och vakta postlådan till presntkortet kommer. Vill ju handla massa fint. Har sett mycket som jag "måste" ha på deras hemsida. Vanliga shoppingkassan måste ju gå till me&i:s vårkollektion. Ska  ha visning den 6:e februari klockan 18:30 ( 2 dagar före den "riktiga" premiären. Nå'n som vill komma? :-)

Vad ska jag bli när jag blir stor...

Har varit till CVL (Centrum för vuxnas lärande) idag. Behövde söka Naturkunskap A som det ev fanns restplatser på. Förhoppningsvis är det bara den kursen som saknas för att jag ska få gymnasiebetyg. Så i juni kommer jag troligen varaklar med gymnasiet. Ska boka ett möte med CVL oxå så vi kan räkna om mina gamla poäng. Men vad ska jag göra sen då efter skolan? Lär ju inte vara direkt superenkelt att få ett jobb i juni. Så nu har jag bestämt mig för att söka till förskollärarutbildningen. Känns ju som chansen att få jobb ökar ganska bra om man är förskollärare istället för bara barnskötare. Men hoppas ju så klart på att jag ska få ett jobb innan skolan slutar.

Shoppinggalningen i farten igen




Nu ha mamman shoppat loss ordentligt på reor.

Översta raden:
Bild 1:  Plyschklänning 269,50 och plyschoverall 299,50 från Mysplysch på Sweetie Pie Till Meja och Neo
Bild 2: Nova star jeans 301:-  + 299:- på Tradera
Bild 3: Skidjacka 699:- och regnjacka 195:- till Casper på PO.P
Bild 4: Regnbyxor 145:- och överdragsbyxor 295:- till Meja på PO.P
Bild 5: Regnbyxor 145:- och jeans 147,50 till Neo på PO.P

Mellersta raden
Bild 1: Klänning 195:- till Meja på PO.P

Nedersta raden:
Bild 1: Skidoverall 597,50 till Casper på PO.P
Bild 2: Skidoverall 597,50 till Meja på PO.P
Bild 3: Skidoverall 597,50 till Neo på PO.P
Bild 4: Kik kid klänning 233,50 till Meja på Sweetie Pie
Bild 5: Tröja 245:- och t-shirt 145:- till Mamma på PO.P

Nu är de flest vinterkläderna shoppade till nästa vinter :-)


Slut efter gårdagen

Igår var det en lång dag. Började dagen med att släpa barnen och klädkassar tll dagis för första gången i år. Barnen tyckte det var jättekul på dagis och satte igång att leka på en gång. Efter lämning på dagis åkte mamma, Johana och Amanda till sta'n. Fick dra lillprinsessan lite på sta'n i fina rosa UJ:n. Vi spanade i affärer solade och åt god lunch på Panini. Klockan 14 var det dags för omprov i skolan. Det kändes som det gick jättebra. Skönt att vara klar med det nu. Tog en sväng till på sta'n och hittade faktiskt kläder till mig själv. Inte ofta det händer. Jag är ju så himla snål när det gäller att jhandla till mig men nu hittade jag både kofta och jeans på Gina Tricot:s rea. Precis såna jenas som jag letat efter i massa affärer men aldrig hittat. Tog en sväng in på PO.P oxå för att kolla inför rean. Fanns ju tyvärr inga vinterkläder till Casper som jag hoppats på. Men till Meja fanns det och till Neo. Fast egentligen så lär ju inte Neo behöva någon. Har ju redan både jacka + skidbyxor och overall till honom från PO.P. Sen lär jag nog köpa en Molooverall till honom för det ska nog de andra ha.  Efter dagishämtning var det bara att kasta sig iväg hem och laga mat. 18:00 var jag på dagis igen för att förbereda det sista inför mötet. Sen satt vi i möte till efter 22:00. Väl hemma igen kollade jag mina Traderaauktioner. 4790:- blev det för den här veckan. Inte illa. Så det var ju baa att sätta fart med vinnarmailen.

Nu sitter jag iaf här i lugnet vid datorn. Barnen har inte vaknat än, men snart ska de väckas så vi hinner till dagis. Inget mer inplanerat förrän på Söndag. Då är det dags för Tupperware :-)

Uppe sent

Klockan är mycket och så här dags borde jag verkligen sova. Hade en lyxig sovmorgon till tjugo i åtta. Casper och Meja vaknade när jag gick på toa men Neo sov till nio. Imorgon är det dags att väcka de och gå till dagis igen. Ska ju till skolan och skriva prov imorgon. Inte har jag pluggat ärskilt mycket heller. Det är därför jag är uppe nu. Var ju iväg på Tupperware idag hos min syrra. Shoppade en del och bokade en egen visning på söndag eftersom det var så himla bra värdinnegåvor.. När jag kom hem typ vid 22 gick jag igenom alla mail och kollade Tradera. Auktionerna hade stigit me 300:- när jag vara borta. Najs! Sen var det bara att sätta igång att packa massa paket som ska skickas imorgon. Väntar på att det ska dyka upp lite paket i min låda imorgon oxå. Imorgon ska jag ha lite mysdag med mamma och yngsta syrran. Vi ska gå och sola och sen luncha tillsammans före det hemska provet. Sen på kvällen är det tråkigt styrelsemöte. Men sen är det nog lugnt resten av veckan. Skönt. ska vara en sån där hemsk mamma som lämnar barnen på dagis och bara går hem och lägger sig i sängen och glor på tv. Behöver lite "semester" innan skolan börjar på riktigt

Har varit på span inför rean...

Idag har jag varit på Rackartyg idag för att kolla storlekar på Molo-overaller inför rean som börjar på måndag. Förra året fyndade jag ju overaller till både Meja och Casper till halva priset där. Tyvärr visade det sig ju att Mejas overall blev alldeles för stor. Så den kan hon nog ha nästa vinter. Nu sa ju tyvärr "tanten" på Rackartyg att det inte skulle bli nån rea på Molo-overallerna. Blä. Så nu är det ju verkligen ingen ide att släpa in tre små sura ungar för att trängas på deras rea klockan nio på morgonen. Får spara mig till Po.P:s rea nästa helg istället. Tur jag säljer så himla bra på Tradera. Är uppe i över 3600:- nu. Hoppas på att några fler ska regga sig på www.gratisbio.se med mig som värvare (Malena79) Då kanske jag hinner få ihop till lite presentkort till rean. 2 aktiva medlemmar till så har jag
300:- på PO.P. Inte långt kvar nu.
image41

Min 3 PO.P-randiga småfisar. Supersuddig bild, men de är ju söta ändå :-)

Han kan prata - äntligen

Äntligen börjar han prata vår lillfis. Flera nya ord om dagen . Idag har vi övat på nya ordet BAJS. Mycket fint. Hans pappa har läert honom (Vem annars) . Så idag när vi kom hem från stan pekade han på blöjan och sa bajs. Fort in på toan och så bajsade han på toaletten. Så duktig så. Glass (dass) har han oxå lärt sig och blöja. Igår ville han inte bajsa på toaletten utan bad om blöja när han suttit en stund. Han har oxå lärt sigt vad minsta kusinen heter Anananana (Amanda). Dysch (duscha) vill han oxå gärna göra.

RSS 2.0